Новини

РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ОТКРИВА НАПЪЛНО РЕБРАНДИРАНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В СОФИЯ(21 Дек. 2017)

Share this page on:

Станцията е стъпка напред от амбициозната програма за развитие на Ромпетрол България

Ромпетрол откри официално напълно ребрандираната си бензиностанция на бул. Ломско шосе 175 в град София. Тя е изпълнена изцяло в рамките на HEI концепцията, която включва гастро секция.

Н. П. г-н Темиртай Избастин, Ръководител на дипломатическата мисия на Казахстан, бе официален гост на събитието.

„Заздравяването на икономическото сътрудничество между нашите страни  е от огромна важност за Казахстан. В този смисъл съм доволен, че Ромпетрол вече постигна видими резултати.“, отбеляза Н. П. г-н Темиртай Избастин в речта си.

„Ромпетрол България изпълнява своя амбициозен план за развитие с пълна сила през 2017 г. Нашата програма включва екстензивно и интензивно развитие – увеличаване броя на нашите бензиностанции в страната, заедно с прогресивно ребрандиране на съществуващите обекти, за да предоставим ново ниво на изживяване на клиентите си.

През последните 2 години, ние инвестирахме повече от 5,5 милиона лева в проекти, свързани с бизнес развитието. Следвайки стратегията на KMG International Group, ние вече ребрандирахме външно повече от 50% от веригата бензиностанции и отворихме два нови обекта през 2017 г. – в Слънчев бряг и наскоро в Асеновград. Тези станции са построени изцяло  според най-новата концепция на Групата.“, каза г-н Жанибек Нугертаев, Генерален мениджър на Ромпетрол България ЕАД.

Програмата за развитие включва активно разрастване и модернизация в следващите години. Като част от KMGI Group, Ромпетрол България планира пълно ребрандиране на мрежата в рамките на следващите 2 години, успоредно с увеличаване броя на бензиностанциите със солидно темпо.

 

„Искаме да дадем възможност на повече клиенти да използват нашите висококачествени горива и услуги в страната. Затова развиваме активно мрежата си и се стремим към пазарен дял от 12% в следващите 5 години.“, добави г-н Нугертаев.

Ромпетрол България поставя силен фокус върху качеството, което предоставя на българския клиент. Първокласните горива с марката Ефикс са добре познати на пазара заради ненадминатите си качества. Продуктите са създадени с оптимална комбинация от добавки и активни съставки, като осигуряват не само почистване на клапаните и инжекторите, но също намаляване консумацията на гориво и подобряване представянето на двигателя.

Ромпетрол ще отделя специално внимание на обслужването на клиентите, като планира постоянно повишаване нивото на удовлетвореност на клиентите и качеството на изживяването на клиента с марката.  

 

За Ромпетрол България ЕАД

Ромпетрол България е част от KMG International Group, един от най-големите брандове с произход Румъния, с място сред супербрандовете в Европа. С около 6 000 служители в 11 държави, KMG International е собственост на националната петролна и газова компания на Казахстан – KazMunayGas. В Румъния KMG International притежава една от най-големите и най-модерни рафинерии в Черноморския регион – Петромидия Наводари, с капацитет на рафиниране от 5 милиона суровина годишно. KMG International притежава и рафинерията Вега в Плоещ – производител на специални разтворители и единственият производител в страната на N-хексан, битум, полимери.

Мрежата на Групата включва над 1 000 точки на продажба в Румъния, Молдова, Грузия и България, както и във Франция и Испания чрез веригата Dyneff – партньорство с китайската компания CEFC China Energy Limited 51% / 49%.

Ромпетрол България ЕАД има активна мрежа от 54 бензиностанции в цялата страна. Дружеството продава на клиенти в България качествени горива по европейски стандарти, произведени в рафинерия Петромидия. Компанията се стреми към активно развитие през следващите години, включително разширяване на мрежата и постоянно подобряване на качеството на обслужване.