Rompetrol

EFIX

Горивата Efix се произвеждат в Петромидия, най-модерната рафинерия в Югоизточна Европа и най-голямата в Румъния.

Efix използва технология от най-висок клас и включва оптимална комбинация от добавки и активни компоненти - горивата Efix предпазват двигателя, почистват клапаните и инжекторите,
намаляват разхода на гориво и подобряват представянетро на съвременните и по-стари автомобили.

Качеството на продуктите Efix постоянно се проверява от точката на извличане до момента, в който достигне колонката за зареждане и се тества в сертифицирана Лаборатория за горива и лубриканти в Германия.

Продуктите Efix може да бъдат намерени в повече от 1, 100 точки за дистрибуция, собствени или под управлението на KMG Rompetrol в страни като Румъния, Грузия, България, Молдова, Украйна, Франция и Испания.

Engine

Защо да избереш Efix?

ПОЧИСТВА ИНЖЕКТОРИТЕ

Efix е изцяло безоловно гориво, основано на оптимална комбинация от добавки и активни компоненти, което почиства и поддържа инжекторите, клапаните и цилиндрите.Филтрите на двигателя не са в състояние напълно да блокират замърсяванията в обикновеното гориво, които същевременно провокират задръстване на инжекторите и засягат потока на гориво, необходим за горенето.

Инжектор, покрит с отлагания, дава негативно отражение върху режима на разпрашаване и на прецизността на впръскването на гориво в двигателя, което води до слабо горене.

Специалните почистващи компоненти в състава на Efix премахват отлаганията от инжекторите още с първото зареждане. Продължителното използване на горивата Efix позволява пълното почистване на инжекторите осигурява тяхното върхово представяне.

ПОЧИСТВА КЛАПАНИТЕ

Efix премахва отлаганията от клапаните и ги поддържа чисти.Горивата с ниско качество не изгарят напълно, а частиците, които остават, образуват каламинови отлагания в клапаните и буталата.

Каламинът пречи на запечатването и компресията, необходими за ефикасното изгаряне в горивната камера. Резултатът е висока консумация на гориво и понижена мощност на двигателя.

Горивата Efix съдържат специални добавки, създадени, за да разграждат тези отлагания. Многобройни тестове доказаха, че Efix не само почиства клапаните, но и че продължителната употреба на горивата Efix поддържа клапаните в оптимално за работа състояние.

НАМАЛЯВА РАЗХОДА ЗА ГОРИВО

Неправилното функциониране на двигателя се отразява негативно върху консумацията на гориво. Горивата Efix - специално създадени, за да почистват и предпазват двигателя, помага консумацията да остане в оптимални граници.

Консумацията на гориво се влияе от различни фактори: марка на автомобила, товар на колата, стил на шофиране, пътна обстановка и т.н.

Използването на специлано разработени горива за предпазване на двигателя прави възможно намаляването на износването на автомобила и стресовите фактори за двигателя, като същевремнно води до намаляване консумацията на гориво.

Използването на бензин Efix намалява разхода на гориво с до 3%. Нещо повече, бензин Efix отговаря на стандарта Еври 5, има по-ниско съдържания на сулфур, бензен, олефини и ароматни вещества с октаново число 95.

 

СЪДЪРЖА ОПТИМАЛНА КОМБИНАЦИЯ ОТ ДОБАВКИ

Efix от Ромпетрол е първият бензин, който предпазва двигателя. Той съдържа всички добавки и компоненти, необходими за почистването на двигателя и за предпазването му от корозия и отлагания.

Двигател, който използва Efix, работи с оптимално качество и по-малък разход.

ПОДХОДЯЩ Е ЗА ВСЕКИ АВТОМОБИЛ

Efix е подходящ, както за автомобили с катализатор в изпускателната система, така и за двигатели с по-усъвършенствани системи за на отработените газове.

Следователно - независимост от вида на автомобила, Efix ще подсигури работата му с пълна мощност.

ПОДОБРЯВА РАБОТАТА НА ДВИГАТЕЛЯ

Горивата Efix са ключов елемент за оптималното представяне на колата. Независимо от конфигурацията на твоя автомобил, можеш да избереш правилния вариант на гориво.Бензинът Efix осигурява подобрено представяне на колата и двигателя, както и висока надеждност.

С високото си октаново число, Efix осигурява лесен старт на автомобила,  плавна работа без вибрации във високите обороти, както и по-бърза реакция на двигателя при предизвикателни условия - изпреварвания, изкачвания, тежки товари.

С високата си чистота, горивата Efix дават възможност за пълно изгаряне, имат висока калорийна стойност и следователно, ограничават износването на двигателя.

Дизел Efix позволява по-силно вътрешно горене, което означава и по-ефикассен процес на изгаряне на горивото. По този начин дизеловите двигатели консумират по-малко гориво, като в същото време получават допълнителна мощ.

ПРЕДПАЗВА ДВИГАТЕЛЯ

Горивата с ниско качество може да засегнат някои важни компоненти на двигателя и е възможно във времето да се отразят на работата му. Ефектът от използването на неподходящо гориво е виден в поведението на колата на пътя, но също така рефлектира и върху джоба на шофьора, да харчи повече за резервни части и ремонти - в допълнение на ненужния стрес и изгубено време.

Горивата Efix на Ромпетрол предпазват двигателя и в същото време спестяват на водачите главоболия и допълнителни разходи. Двигател, който използва Efix, работи с оптимално качество и по-малък разход. Създаден с отлична комбинация от добавки и активни компоненти, Efix отстранява отлаганията, предпазва от корозия, оптимизира поведението на двигателя и намалява рахода на гориво.

Качествата на това гориво и неговите ползи за шофьорите бях потвърдени от серия от тестове. Ето как Efix осигурява комфорта и удобството на шофирането. В допълнение помага на водачите да спестят време и пари, като избегнат чести ремонти, разходи за резервни части и добавки.

Гамата продукти, която можете да намерите в Ромпетрол, е:
$(function () { $('[data-toggle="tooltip"]').tooltip() });