Rompetrol
Ромпетрол е основната марка на KMG Интернешънъл. Групата, е собственост на KazMunayGas, националната петролна и газова компания на Казахстан.

С повече от 6,000 служители, KMG Rompetrol е важен играч в Черноморския регион и Средиземноморието. Групата развива дейността си на 11 основни пазара.

Марката Ромпетрол е представителна за рафиниране и нефтохимически дейности, дистрибуция в Румъния, Молдова, България и Грузия, както и по отношение на добива на петрол. Постигнахме тези успехи с международното си развитие и експертизата, която натрупахме в последните 4 десетилетия в петролната индустрия.

Ромпетрол България ЕАД има активна мрежа от 52 бензиностанции в цялата страна. Дружеството продава на клиенти в България качествени горива по европейски стандарти, произведени в рафинерия Петромидия. Компанията се стреми към активно развитие през следващите години, включително разширяване на мрежата и постоянно подобряване на качеството на обслужване.  

KMG Интернешънъл притежава и оперира Петромидиа, най-голямата румънска рафинерия и една от най-модерните рафинерии в региона на Черно море, с капацитет на преработка 5 милиона тона годишно. Това стратегическо разположение на брега на Черно море позволява оптималната дистрибуция на петролни продукти.

Вега, втората рафинерия, притежавана от Групата, има над 110-годишна история. Тя се развива от класическа централа за рафиниране до производител и доставчик на специални продукти, произведени от полуготови продукти, доставени от Петромидиа. По този начин работата на двете рафинерии се интегрира, за да произвеждат продукти с висока добавена стойност.

Чрез дружеството KMG Trading AG, разположено в Швейцария, Групата реализира значителни търговски операции с петрол и петролни продукти в района на Черно и Средиземно море.

Така Ромпетрол се превръща в неизчерпаем източник на енергия – от извличането и производството на суров петрол, през рафинирането и трансформацията до продукти с най-високо качество, предлагани на клиентите ни в нашите модерни бензиностанции.

Ромпетрол събира енергията на екип от професионалисти, които работят с ценностите и амбицията да правят тази марка все по-добра и по-добра. Това означава качество с най-висок стандарт чрез използването на най-модерни технологии. Качеството на Ромпетрол клиентите могат да намерят в повече от 1,100 бензиностанции в 4 страни заедно с уникалната система за плащане на бензиноколонката.

Посетете и нашия корпоративен уебсайт: http://www.kmginternational.com/ro