Rompetrol
Presa
Ромпетрол България дарява гориво в подкрепа на държавата в усилията за контрол на пандемията COVID-19

Ромпетрол България дари 10 000 литра гориво в подкрепа на държавата в борбата за контрол на пандемията Covid 19. Дарението се координира от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще бъде разпределено в зависимост от нуждите на различните общини, засегнати от пандемията, а горивото може да бъде заредено на всяка бензиностанция Ромпетрол в страната.

"KMG International подкрепя държавите да минимизират ефектите от пандемията във всички засегнати страни, където присъства марката Rompetrol. Сега, когато социалното разстояние се превърна в норма, трябва да останем заедно, солидарни и да подкрепим всички обществени начинания за преодоляване на ситуацията, генерирана от Covid 19. Бензиностанциите на Rompetrol България продължават да работят при засилени мерки за сигурност. В контекста на бързото развитие на коронавирус, основният приоритет на компанията е да гарантира защитата и сигурността на своите служители и техните семейства, както и на всички сътрудници и клиенти, които използват продукти и услуги на Rompetrol." - каза Ивайло Трендафилов, изпълнителен доректор на Ромпетрол България.

Мерките, които вече са приложени, са свързани с решенията, взети от държавата и Националния оперативен щаб за борба с пандемията. Ромпетрол България спазва всички обявени препоръки и ще съблюдава всички бъдещи мерки, според развитието на ситуацията. В обектите на Ромпетрол се спазва строга програма за дезинфекция на всеки час на директните, контактни повърхности: дръжките на всички врати на бензиностанцията, сервизните маси в магазина и терасата, касовите апарати, плотовете за приготвяне на кафе, външните части на гастро прозорците, клавиатурите, бутоните за автомивка и вакуумна система, бутоните за въздух, вода, помпи, устройствата за четене на карти за гориво, дръжки на пистолети за гориво, всяко друго оборудване, при което клиентът или служителят влизат в пряк контакт. Подът на магазина се почиства/измива поне четири пъти на ден (24 часа).

За Ромпетрол България

Rompetrol България е част от KMG International Group - голяма диверсифицирана нефтена и газова компания, оперираща на 11 глобални пазара. С над 6000 души в различни страни KMG International притежава и оперира 3 производствени бази в Румъния и мрежа от над 1000 обекта за продажба на гориво в Румъния, Молдова, Грузия и България. KMG International е собственост на KazMunayGas, казахстанската национална нефтена и газова компания. В Румъния KMG International разполага с една от най-големите и модерни рафинерии в Черноморския регион - Petromidia Navodari, с капацитет за рафиниране от над 5 милиона тона суровини. KMG International притежава и рафинерия Vega в Плоещи - единственият производител на хексан и битум от Румъния, и единственият отдел за нефтохимикали в страната, способен да произвежда полимери, използвани за различни цели, включително производство на защитни средства, необходими в сектора на здравеопазването.

Компанията има активна мрежа от 57 бензиностанции в цялата страна и предлага на клиентите си в България качествени горива по европейски стандарти, произведени в рафинерия „Петромидия“. Компанията се стреми към активно развитие през следващите години, включително разширяване на мрежата и постоянно подобряване на качеството на обслужване.